Byggprogrammet har hittat hem

Publicerad:

Sedan ett år tillbaka finns Eksjö gymnasiums bygg- och anläggningsprogram som hyresgäst hos iTolv. De huserar på Kolonigatan 6, alldeles i anslutning till kasernområdet.
– Vi flyttade hit från Nifsarpsområdet för ungefär ett år sedan och det här är perfekta lokaler för oss. Vi har stora ytor inomhus och dessutom en stor inhägnad utegård för förvaring av virke och annat, berättar Mattias Rehnholm som är bygglärare.

Arbetet med att anpassa lokalerna till verksamheten har genomförts tillsammans med eleverna.
– Vi har bland annat byggt lektionssal, kök och omklädningsrum. Vi har haft en jättebra dialog med iTolv där vi har stått för arbetet och de har stått för materialet, säger Mattias. Dessutom blev det ett jättebra inslag i undervisningen för våra elever, fortsätter han.

Mattias Rehnholm
Mattias Rehnholm är mycket nöjd med bygg- och anläggningsprogrammets lokaler.

Bra samarbete

– Vi har haft ett väldigt gott samarbete med iTolv AB hela vägen, säger Mattias. De är smidiga att ha att göra med och det är aldrig några problem att komma överens, säger Mattias. Vi är mycket nöjda med hur det har fungerat, fortsätter han.

Byggprogrammet i Eksjö drog i gång för två år sedan och har tolv elever per årskurs. I dagsläget finns 24 elever men efter intagningen i höst är det tre klasser med sammanlagt 36 elever som ska få plats i lokalerna.
– Tvåorna och treorna är ute på praktik hälften av tiden, så det är inga problem att få plats. Vi lägger schemat så att vi har en årskurs i taget på plats här i bygghallen medan de andra har teoretiska ämnen, berättar Mattias.

Bygg- och anläggningsprogrammet i Eksjö är ett lärlingsprogram med två olika inriktningar; husbyggare och målare. På husbyggarinriktningen kan även bli träarbetare, plattsättare, golvläggare eller murare.
– I årskurs ett får man prova på allt och sedan väljer man i tvåan vilket område man vill fördjupa sig inom, förklarar Mattias.