Putte Kock för mattraditionen vidare

Publicerad:

I den gamla markanbyggnaden, mitt på iTolvområde ligger Putte Kock. En välbesökt och välbekant restaurang för alla som jobbar på området, men många kommer också hit för att njuta av den stora lunchbuffén.
– Vi har många återkommande gäster och stammisar som ofta kommer hit och äter, berättar Patrick Johansson.

Patrick Johansson, som tillsammans med sin fru Caroline driver Putte Kock.

Klassisk matbyggnad

Byggnaden där restaurangen ligger har alltid förknippats med mat. Under regementets tid fanns “Markan” här, dit beväringarna kunde komma och äta och fika. Senare blev här restaurangskola, och nu är det alltså Putte Kock som för mattraditionen vidare. 
– När vi flyttade in var det så klart en stor fördel att lokalerna redan var anpassade för restaurangverksamhet. Vi köpte all inredning och utrustning från restaurangskolan när vi startade, berättar Patrick. Sen har vi naturligtvis satt vår egen personliga prägel på lokalerna och skapat en restaurang i vår egen speciella stil, fortsätter han. 

Förutom lunchserveringen så har Putte Kock även catering och event-verksamhet. 
– Vi har beställningsverksamhet på kvällar och helger och gör en del bröllop och liknande, berättar Patrick. Vi hyr också ut våra lokaler till privata tillställningar. Det blir ett bra komplement till våra lunchbufféer och ett koncept som passar oss bra, fortsätter han.

Brinner för husmanskost

Putte Kock har haft sina lokaler på iTolvområdet sedan 2015 och är en mycket uppskattad lunchrestaurang med sitt buffékoncept. 
– Vi brinner för svensk husmanskost, lagad från grunden på riktigt bra råvaror, och jag tror det är en viktig del av vårt framgångsrecept. På tisdagar, när vi serverar raggmunk, så kommer det gäster från både Vetlanda, Tranås och Jönköping, berättar Patrick. 
 
Restaurangen är mycket stilfullt inredd med detaljer som Patrick och Caroline har samlat på sig genom åren. 
– Vi gillar den här stilen. När vi flyttade in var här aprikosfärgade vävtapeter, så vi kände direkt att vi ville sätta en lite personlig känsla på lokalerna. Vi ville bevara den gamla militära känslan, lite som en gammal officersmäss från 20-talet. Sen har vi blandat upp det med prylar som vi gillar. Med enkla medel och mycket fantasi har vi skapat en miljö som vi vet att många uppskattar, avslutar Patrick.